indyk mini

Sznycle z indyka w migdałach

Dzisiejsza obiadowa propozycja to dla mnie połączenie smakowe wprost idealne, które często stosuję w swojej kuchni. Subiektywnie śmiało mogę stwierdzić, że soczyste mięso z indyka bardzo dobrze współgra z lekko słodkimi migdałami, polecam wypróbować chociaż raz ;) Zazwyczaj, tak jak i tym razem podałam mięso dość klasycznie, z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidora, ogórka zielonego i cebuli. 

Składniki: 

  • sznycle z indyka
  • 1 (lub więcej) jajko
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • płatki migdałowe
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Sznycelki lekko rozbić, obsypać delikatnie solą i pieprzem z obu stron. 
  2. Przygotować 3 osobne naczynia (1. mąka, 2. rozkłócone jajko, 3. wymieszana pół na pół bułka tarta z migdałami). 
  3. Każdy kawałek mięsa panierować w kolejności: mąka, jako, bułka z migdałami
  4. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju do zarumienienia. 

The following two tabs change content below.

carpecatino

Ostatnie wpisy carpecatino (zobacz wszystkie)